Om Månefisken

Vi har huset utallige bryllup, fester og konferanser – etterfulgt av rosende ord om profesjonell gjennomføring og stemningsfulle lokaler fulle av sjel. Lokalene våre passer for de fleste arrangementer både for privatpersoner og næringslivet.

Månefiskens hovedbeskjeftigelse er gjennomføringen av ulike typer festligheter. I de gamle, rustikke fabrikklokalene har vi siden 1991 arrangert ulike begivenheter for privatpersoner og næringslivet.
Vi tilbyr mat og drikke, teknisk assistanse og utstyr, konseptutarbeidelse, dekorasjoner, underholdningsartister og partyeffekter osv.

Månefisken egner seg også til avvikling av møter, kurs og konferanser om man har lyst til å gjennomføre dette i litt utradisjonelle og inspirerende lokaler.
Lokalene er fleksible og du som arrangør kan disponere og omdisponere etter eget behov.

Vi gjør alltid vårt beste for å skape en spennende og annerledes ramme rundt begivenhetene og vil gjerne komme med innspill til hvordan arrangementet skal gjennomføres.

Vi hjelper dere gjerne med å velge hvilket av våre tre lokaler som er best egnet til deres arrangement. Alle tre har egen inngang og toaletter i tillegg til bar med alle rettigheter. Det er også anledning til å benytte seg av vårt idylliske uteområde ved elven.

Vi kan skreddersy ditt arrangement sammen med deg eller du kan velge en av våre pakkeløsninger.

Historie

Månefisken overtok lokalene fra Statens Teknologiske Institutt i 1989. Før dette var de i bruk som vaskeri for hærens uniformer (og visstnok noe illegalt salg av hjemmebrent og sigaretter, ifølge løse rykter) og som fargeri tilhørende Hjula Væveri. Hjula Væveri var en av de første fabrikkene som ble bygd langs Akerselva i 1850-60 årene. Området blir av mange regnet som industrialismens vugge i Oslo hvor man brukte elvekraften til å drive maskinene. Deler av lokalene var tørkehus for tekstiler, hall for vevestoler, turbinrom og fargeri. Hest og kjerre kjørte inn til tørkehuset og hentet blåtøyet som var hovedartikkelen til Hjula Væveri.

Før gikk elva igjennom lokalene, og ble farget grønn, gul eller blå – alt etter hvilken farge det ble farget med den dagen.

Akerselva er for øvrig renere i dag enn på 200 år da den tjente som lakseelv for den engelske adelen. I dag er den ren nok til at fisken igjen kan overleve.

Månefisken startet som et kulturverksted og gjennomførte flere utstillinger, konserter, teaterforestillinger, kulturaftener og danseforestillinger på tidlig nittitall. Nå har det etter hvert vist seg at lokalene passer for de fleste arrangementer både for næringslivet og privatpersoner. Vi har etter hvert huset utallige bryllup, eventer, presentasjoner, kick-offs, julebord, konferanser og firmafester – etterfulgt av rosende ord om uhøytidelig stemning, inspirerende lokaler og profesjonell gjennomføring.

Vi spår dere en kveld dere vil huske på Månefisken!